Har du också funderat på att glasa in din balkong? Det är ingen dum idé. Att glasa in sin balkong gör både balkongen och villan, eller hela fastigheten mer värd. Samtidigt får du ny användning för den inglasade balkongen. Du kan med lätthet odla växter som inte tål kyla så lätt, du kan sitta ute på den under en längre period och inte bara under sommarmånaderna. Möblera balkongen som ditt vardagsrum, och utöka rum för umgänge.

När du sedan väl bestämt dig för att glasa in balkongen så är det bara att bestämma sig för hur man vill att själva balkongen ska se ut och hur fönster ska se ut på den inglasade balkongen.

Utan kanaler

Väljer man en inglasning utan kanaler, till exempel i plast eller aluminium så får man en inglasning som ser ut att vara ”sömlös”, alltså en inglasning där man inte ser skarvarna alls. Balkongen ser ut som en ”glasbur” och får ett mycket transparent utseende. Det enda aber som alla balkongägare borde tänka på är att fåglarna kan flyga rakt in i den inglasade balkongen, då fåglarna endast ser en spegling av himlen och tror att det bara är att flyga rakt in i inglasningen. Då kan man hänga upp markiser, gardiner eller andra saker som visar fåglarna att det är en inglasad balkong och inget för dem att flyga in i.

Med kanaler

Väljer man en balkonginglasning med kanaler av plast eller aluminium, så kan man välja vilken färg som man önskar på kanalerna. Vill man ha ett ljust utseende så kan man välja en ljus färg på kanalerna. Dessutom kan man påverka ljusinsläppet på balkongen genom att välja glas till tak eller en vit plast som tak. Så vilket utseende vill du ha på din balkonginglasning?