Behöver du en lägenhetsrenovering i Stockholm? Då kanske du är på jakt efter en bra byggfirma som kan genomföra lägenhetsrenoveringen i Stockholm? Det lönar sig verkligen att både göra en lägenhetsrenovering och att anlita bästa tänkbara byggfirma för jobbet. Därför att om du lyckas få tag i en bra firma för jobbet så kan du sedan sälja den nyrenoverade lägenheten till ett mycket bra pris.

Som ägare till den nyrenoverade lägenheten i Stockholm kan du få ett mycket fördelaktigt pris. Särskilt gäller detta om det är en lägenhet inom några av de mest attraktiva platserna och områdena i Stockholm. De är antingen innerstaden, inom tullarna, Hammarby sjöstad, Bromma, Täby, Danderyd eller Lidingö, Saltsjöbaden eller Saltsjöboo.

Så bör du renovera lägenheten

Har du en äldre lägenhet i Stockholm bör du renovera den varsamt. Det blir ett otroligt fult stilbrott om du renoverar en lägenhet som är från förra sekelskiftet om du renoverar den på ett modernt sätt och inreder den med industrikänsla, med betong eller mycket modernt snitt. Då kan man helt enkelt förstöra hela lägenheten. Har den till exempel väl fungerande kakelugnar, eller fin stuckatur på innertaket, bör man ta till vara dem, renovera dem och måla enligt gammal metod och med de slags färger som passar i en äldre bostad. På samma sätt blir det snyggast att renovera en lägenhet från 50-talet i samma stil som man hade då.

Hitta hantverkare av rätta virket

Ska man anlita rätta hantverkare för lägenhetsrenoveringen så bör man leta efter sådana byggare som klarar av att renovera med byggnadsvård och som kan något om sådant. Det är viktigt att hantverkarna förstår sig på den äldre stil som man har på lägenheten. Det blir inte bra om du anlitar hantverkare som river ut allt gammalt och tänker att de ska bygga med helt nya material. Då kan värden för tiotusentals kronor gå förlorade. Men om du istället hittar hantverkare som kan mycket om byggnadsvård, är de värda sin vikt i guld.