Om det är dags för ett fönsterbyte, är det viktigt tänka på om det är särskilda fönster som man vill ha. Det finns ju så många olika slags funktioner på fönster numera som man kan välja mellan. Så vilka slags fönster önskas?

Renoveringsfria fönster

Om man väljer fönster med aluminiumbågar och karmar, behövs de inte renoveras på samma sätt som fönster av trä. Aluminium förstörs inte på samma sätt som träet. Man kan även välja PVC-fönster, de behöver inte heller renovera plastfönster, då de inte slits ut på samma sätt som träfönster. Vill man ändå ha träfönster, kan man välja integrerade fönster av både trä och aluminium.

Inbrottsskyddade fönster

Bor man i ett område som ofta råkar ut för inbrott kan man vilja freda sin bostad. Många inbrottstjuvar brukar ta sig in i en bostad genom att söndra det fönster som ligger närmast dörren. Genom att söndra fönstret, räknar de med att kunna stoppa in en hand och öppna dörren. Men om fönstret inte går att splittra och få in en hand, så gör du det omöjligt för tjuven att ta sig in den vägen. Dessutom lär larmet gå. Har tjuven inget sätt att snabbt ta sig in i huset, vill hon, eller han istället lämna stället tills väktarbolaget kommer ut.

Nästan självtvättande fönster

Känner man att man inte hinner tvätta fönster så ofta som det kanske borde, så kan man i stället skaffa nästan självtvättande fönster. De har då en yta med laminat som gör att smutsen inte fastnar så lätt. Och skulle någon smuts fastna, ramlar den lätt av när det regnar. Här kan man läsa mer om fönsterbyte i Stockholm på: https://www.fönsterbytenstockholm.se.