Så lyckas man med badrumsrenoveringen i Göteborg

En badrumsrenovering är ett roligt projekt och det är många i Göteborg som drömmer om ett nytt badrum. Men hur mycket kostar det egentligen att renovera badrummet och kan man själv renovera?

Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum och det används dagligen. Vatten och fukt ställer också extra höga krav och det krävs därför särskilt våtrumscertifierade hantverkare. Men man får faktiskt själv renovera badrummet om man vill. Fast det vill till att man vet hur tätskikt och golvbrunn ska installeras korrekt. Blir det fel och man drabbas av vattenläckor och fuktskador gäller inte hemförsäkringen. Detsamma om man anlitar fel typ av hantverkare.
Hur mycket det kostar att renovera ett badrum i Göteborg beror till stor del på materialval och inredning. Då detta finns i alla möjliga prisklasser kan det vara bra att redan från början sätta en budget.

Använd rotavdraget för att få ner kostnaden på badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering innefattar många olika moment som kräver olika slags hantverkare. För att slippa anlita varje hantverkare för sig kan man i stället använda sig av totalentreprenad. Då ansvarar ett och samma byggföretag för hela renoveringen. Det brukar bli billigare men man slipper också hålla koll på olika hantverkare. Skulle det också uppstå något problem vet man vilket företag som bär ansvaret och slipper hantverkare som skyller på varandra. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget vid en badrumsrenovering men det kan ändå vara en god idé att jämföra priser och ta in offerter från några olika.