Stockholm kan vara regnigt och blåsigt året om. Med ett väderskydd behöver du inte vänta in vackert väder för att renovera fasaden.

En fasadrenovering är sällan ett akut ingrepp i likhet med en vattenläcka eller en mögelskada. Icke desto mindre tar en fasadrenovering tid att genomföra och oftast innebär det att man får leva en smula obekvämt under tiden det pågår, med byggnadsställningar runt huset och arbetare som kommer och går.

Väderskydd på villa i Stockholm

Vackra dagar kan dröja i Stockholm

Det är därför inte alltid man har lust att genomföra en fasadrenovering på sommaren när man är ledig och kanske bara vill kunna koppla av hemma. Men när det är inte är sommar så ställer vädret i Stockholm ofta till det för den som vill skrapa, slipa och måla. Fasadrenovering kräver en torr väderlek flera dagar i sträck för att bli så bra som möjligt, annars blir slutresultatet inte lika hållbart. Och flera torra dagar i sträck är inget man kan räkna med i Stockholm.

Hyr väderskydd i Stockholm

Den som vill ha möjlighet att arbeta på sin fasad utan att behöva tänka på väderleken ska hyra ett väderskydd. I Stockholm finns flera företag som hyr ut väderskydd och det brukar aldrig vara någon särskilt lång väntetid. Med ett väderskydd öppnar sig många möjligheter att genomföra en fasadrenovering oavsett årstid. Fasaden och de som arbetar på den är skyddade från regn, blåst och snö och det går utmärkt att slipa, spackla, fräsa, kitta och måla även mitt i vintern. Värme ordnar man med fläktar.

Väderskydd kan du ofta hyra av samma firma som hyr ut byggställningar. Du kan också låta din entreprenör ta hand om hyran av väderskyddet, och ta kostnaden på fakturan från dem. Den senare lösningen kan förstås bli billigare om entreprenören har kontakt med en bra uthyrare.

Billigare fasadrenovering på vintern

Kostnaden för ett väderskydd täcks dessutom till stor del av att det är betydligt lättare att hitta kvalitativ och billig arbetskraft. Priserna på arbetskraft är generellt alltid lägre under lågsäsong, och dessutom finns många duktiga fasadfirmor tillgängliga. Det är nämligen så att de flesta fastighets- och husägare i Stockholm väljer att renovera sina fasader på våren och sommaren, och då är det svårt att få tag i bra arbetskraft som kan renovera fasaden, samtidigt som priserna är högre.

Genom att renovera din fasad under ett väderskydd på vintern, så har du en nyrenoverad fasad att njuta av när våren kommer, och du och familjen kan koppla av i lugn och ro och njuta av sommaren utan byggställningar, damm och oväsen.

Läs mer om väderskydd på https://www.väderskyddstockholm.nu/