Är det dags att lägga om taket? Har man en villa, får man se det som en nödvändighet att ständigt förbättra och arbeta med sitt hus. Takomläggningar bör även det ske med jämna mellanrum, både för att skydda huskonstruktionen och undvika stora fuktskador på huset och för att behålla husets värde. Så är man villaägare är man så illa tvungen att dra på sig blåstället på sin fritid och arbeta med huset. Eller anlita hantverkare för detta.

Byggställningar krävs för takomläggningar

För den som ska ge sig upp på taket, oberoende om det är en själv som lägger om taket, eller anlitar hantverkare för detta, är det säkraste sättet, att ställa byggnadsställningar på platsen för takomläggningen. När man anlitar hantverkare, säger lagen det, att för arbeten som sker över 2 meter över marknivån måste man ha byggnadsställningar för det arbetet. Annars riskerar man böter för att man bryter mot arbetsmiljölagen. Därför är det lika bra att ta reda på hur man kan få tag i byggnadsställningar till den egna villan.

Hyra eller köpa?

När man väl insett behovet av byggnadsställningar till villan är det bara att skrida till verket. Är det byggnadsställningar som man vill köpa – kan vara bra att ha med tanke på att man förmodligen kommer att behöva fler renoveringar som sker på hög höjd förutom takomläggningen, eller ännu bättre; hyra byggnadsställningar av ett sådant uthyrningsföretag. Det finns flera sådana. Bara i Stocknolm finns det ett 50-tal sådana. Behöver du få tag i en sådan som hyr ut byggnadsställningar i Stockholm? Läs då mer på: https://www.byggnadsställningar.net.

.