Behöver du rätta hantverkare till renoveringen hemma? Bor man i Stockholm, Göteborg eller i någon annan storstad, brukar det sällan vara svårt att få tag i hantverkare. Bara i Stockholm finns det närmare 4.500 hantverkare som alla arbetar med någon form av renovering eller byggen.

Renovera på egen hand

Eller så kanske du funderar på att göra renoveringen själv? Det mesta när det kommer till renoveringar inomhus (och även utomhus) kan man faktiskt utföra själv. Har man väl tapetserat eller målat om tidigare så är det inte särskilt svårt att genomföra en enklare renovering inne, såväl som ute. Men när det kommer till att slipa om golvet, blir det knepigare att göra det själv. Det krävs viss sorts slipmaskin som man måste kunna hantera. Och så måste man få tag i en sådan, som man antingen köper eller hyr, men varför köpa en maskin som man inte riktigt kan hantera?

Anlita golvslipare för golvslipningen

Då är det bättre att anlita en hantverkare som är rutinerad att hantera en golvslip. Det krävs nämligen att man kan hantera en golvslip. Man måste kunna föra den jämnt över golvet, och inte stanna upp. I så fall riskerar man att få en grop i golvet, eller ett ojämnt golv. Anlitar man en hantverkare som tar hand om golvslipningen, får man alltid dra av på Rot-avdraget, såvida man inte har överskridit kvoten på 50.000 kronor per person och per år. Annars har man alltid möjlighet på som mest en tredjedel av arbetskostnaden på golvslipningen. Här kan du läsa mer om hur du får tag i en hantverkare för golvslipning i Stockholm på: https://www.stockholmgolvslipning.com.