Renovera tak är en ganska bökig och relativt omständlig historia. Om det finns hål i taket, bör det åtgärdas snarast, för att inte huset ska skadas. Kommer det in vatten och fukt finns risken att husets konstruktion kan skadas. Fuktskador innebär oftast stora reparationer och kan ta många månader innan man har kommit till rätta med dem.

Se över takets status

Bland det första man bör göra är att göra en inspektion av taket. Man bör gå upp på taket för att göra sig en klar bild av hur taket är, finns det skador? Hur ser läkten ut kring skadan? Vad kan hända? Vad har hänt? Utifrån det kan man sedan be en takläggare att komma och renovera taket. Kanske man måste riva upp taket för att kunna ersätta med friskt material och sedan lägga nuy läkt och nytt material på stället där taket har skadats?

Renovera taket

När man väl har fått en tydlig bild av vad som har hänt med taket är det sedan att skrida till verket. Ska hela eller endast delar av taket rivas? Ibland kan man upptäcka fler skador när man väl börjar riva i det. Kanske hela taket behöver renoveras ordentligt? Här gäller det att ta det säkra före det osäkra och hellre renovera ”för mycket” än för lite. Varför inte renovera hela taket, när man ändå har en takläggare på plats? Endast så kan man förebygga skador och inte bara reparera skador när de väl har hänt.

Så kan hittar man rätt takläggare

För att hitta rätt takläggare kan man alltid fråga vänner och bekanta, släkt och grannar om de känner till någon duktig takläggare. Om inte kan man ju alltid googla ”takläggare Norrköping” om det nu är där man behöver en takläggare. Fråga alltid om offert innan du bestämmer dig. Då undviker du en ekonomisk chock när räkningen ska betalas, och du är bättre förberedd på vad det hela kan komma att kosta. Lycka till!