Har du bestämt dig för ett fönsterbyte? Det är ett stort projekt att sätta igång en sådan process. De gamla fönster som man har, ska rivas ut och nya fönster ska monteras in. Det låter lätt men är en ganska bökig historia. För det första gäller

Välja funktion på fönster

Har du bestämt dig för ett fönsterbyte? Det är ett stort projekt att sätta igång en sådan process. De gamla fönster som man har, ska rivas ut och nya fönster ska monteras in. Det låter lätt men är en ganska bökig historia. För det första gäller det att välja ut vilka fönster som man vill byta till. 

Om det är många år sedan som man gjorde detta byte, då finns det numera så många fina alternativ att välja mellan. Man kan till exempel välja fönster som man inte behöver renovera. Det är då fönster med träkarmar mot insidan av huset och aluminiumkarmar mot utsidan, eller platsfönster som inte slits ut och som numera inte kräver så mycket underhåll helt enkelt. Det finns inbrottsskyddade fönster som inte går att krossa. På så sätt kan inte inbrottstjuven ta sig in genom fönstret. Det finns bullerskyddade fönster för dem som bor nära buller och störs av det.

Välja en leverantör

Det finns många fönstertillverkare. Både svenska och utländska tillverkare. Det är inte alla tillverkare som vill ha hand om handeln med fönster utan låter någon annan ta hand om den biten. I stället vänder man sig som kund till en handlare av fönster.

Man kan alltid googla en fönsterhandlare – då kan man googla ”fönsterbyte Stockholm” till exempel, och på så sätt komma i kontakt med någon som erbjuder just fönsterbyten och som finns i Stockholm. Går man sedan till några av dem, så kan man själv se vilket sortiment som finns när det kommer till fönster. Man kan få goda råd och tips för fönsterbytet och få dem installerade. Många brukar baka in montering av fönster i priset för själva fönster. På så sätt ser de till att fönstren blir rätt monterade.