Fyll trädgården med thujaplantor

Doften av citrus gör bara den att du har fallit för thujaplantor i din nya trädgård. Och att det dessutom är en växt som är städsegrön och tålig gör inte saken sämre. Den känns perfekt.

Idag är det många som har valt att plantera städsegröna växter i sina trädgårdar. Det är växter som håller sin grönska hela året runt, antingen de har blad eller barr. Och just den stora variationen är något som gör att det finns något städsegrönt för alla typer av trädgårdar och alla smaker. Thujaplantor är en slags städsegrön växt som blivit mycket populär att använda. Den fungerar precis lika bra som solitär och som häck. Men du kan också hitta den i en hel mängd olika former, som bollar eller uppstammade som träd.

Thujaplantor till höst och jul

Växter som thujaplantor är vackra under hela året, och fyller sin position på alla sätt. Under sommaren kan du fylla på runt thujorna med andra buskar eller blommor, och under vintern kan det vara vackert att kunna titta ut och se grönska som sticker fram och livar upp. Men kanske är det ändå så att thujornas bästa tid är på höst och vinter. För speciellt till jul är det många som tar in thujornas grenar och gör kransar av dem eller stoppar dem i vaser. Den härliga doften av citrus lägger ännu mer julkänsla till arrangemanget, och precis som i trädgården kan thujans avklippta grenar hålla sig gröna och vackra under en lång tid.