Fuktfria hus ger gladare familjer

Köpa hus med källare? Har du fukt eller mögel i källaren? Har du sprickor i din husgrund? Söker du experter på markanläggning? Dags att gräva dräneringsgravar runt ditt hus och leda bort allt vatten?

Som du säkert vet är fukt ett stort problem om det kommer in i våra hus. Fukt- och vattenskador kan orsaka svåra hälsoproblem. Har ni drabbats av fuktskador eller vatten i ert hus som kommer in utifrån? Hus med källare är framförallt utsatta för risken med vatten som står i jorden och marken omkring huset. Till slut tar källaren in vattnet eller fukten vilket skapar stora problem. Därför ska du alltid se till att huset som du köper är dränerat, eller räkna med att att det ska göras så snart ni kan. Att dränera runt ett hus är ett ganska stort jobb som både tar tid och kostar pengar. Är ert hus inte redan dränerat så rekommenderas det att göras i förväg då det besparar er eventuella problem med vatten och fukt samt ökar värdet på ert hus.

Att anlita en entreprenör för jobbet

När du anlitar en firma för att utföra en dränering omkring ditt hus så ska du se till att det är verkliga experter på mark- och anläggningsarbeten. Be om en offert för hela projektet inklusive planering, utförande och besiktning. Bor du i Dalarna så finns det garanterat ett flertal firmor du kan anlita just för dränering i Falun och Borlänge. När du anlitar en lokal firma stöttar du det lokala näringslivet samt kan enkelt få tillgång till rekommendationer och referenser från folk på orten. Du vet väl om att du även får göra ROT-avdrag för det jobb som genomförs?

Vad innebär en dränering?

De vatten och fuktskador som våra husgrunder utsätts för beror på att marken omkring ditt hus innehåller en hel del vatten. Med åren som går kommer denna fukt att börja påfresta husets grund och så småningom tränga in, varpå fukt och vattenskador kan komma att uppstå. När en dränering sker omkring ditt hus gräver entreprenören ut runt byggnadens grund och leder bort vattnet från huset. Vanligtvis fylls dessa gravar med grus som bildar naturliga dräneringsleder som för vattnet bort från huset. Därefter fäster de en fuktspärr runt grunden så vattnet inte kommer att sippra in. Förutom att ni nu bor betydligt tryggare och säkrare med tanke på fukt så blir ert inomhusklimat även betydligt torrare och behagligare samt ofta leder till minskade uppvärmningskostnader.