Slipa altan – professionell hjälp gör skillnad

Många villaägare som byggt en altan ges instruktioner kring framtida underhåll och skötsel som innebär att man enbart rekommenderas att altanen oljas in. Sant är att olja gör en enorm skillnad för träets mjukhet, struktur och utseende och att olja bör appliceras altanen varje vår.

Lika sant är emellertid att man med jämna mellanrum även måste genomföra en altanslipning. Att slipa altan är ett projekt som är krävande och som innebär att du som villaägare dels måste hyra en massa utrustning och maskiner och dels också vara beredd att lägga både tid och kraft på att få en jämn och fin yta. Det senare är långt ifrån enkelt. Minsta misstag kan innebära att altanens yta blir ojämn och att man hamnar i en ond cirkel där man hela tiden slipar och slipar och slipar – utan att riktigt få till det.

Genom att direkt anlita en professionell aktör för altanslipning så får man ett fackmannamässigt jobb utfört, en jämn och fin yta och dessutom en inoljning och ytbehandling inkluderat i priset. Det är värt att betala för: att slipa en altan behöver man inte göra årligen – det räcker med ungefär var tredje år.

Hitta ett företag inom altanslipning

Det svåra kan vara att hitta ett företag som kan åta sig uppdraget att slipa altan hemma hos dig. I synnerhet om du bor i en mindre stad. Ett tips är att söka upp de företag som erbjuder traditionell golvslipning. De har de slipmaskiner som krävs och den kunskap som behövs för att även kunna erbjuda en altanslipning – även om de kanske aldrig tänkt på att marknadsföra just den nischen. De flesta golvslipare kan säkerligen också ta sig an en altanslipning.

Bor du i en större stad så är dina möjligheter bättre. Där finns det företag som insett att just altanslipning är ett område där deras kunskap verkligen behövs och att det finns många potentiella kunder bland stadens villaägare. Oavsett vilket: se alltid över alternativen som finns. Att slipa altan på egen hand rekommenderas inte.

Läs mer om altanslipning på denna hemsida: www.slipaaltan.se