Det finns många alternativ när man ska bygga ett golv. Beroende på vilket material samt vilket utseende som man önskar, är det olika material som passar bättre än andra. Önskar man ett relativt mjukt golv, med en klassisk stil, är ett trägolv bland det bästa alternativet. Om man i stället vill ha ett golv med mycket färg och mönster, är ett linoleumgolv bland det bästa valet. Vill man ha ett lyxigt golv, är ett stengolv bland det allra bästa valet. Ett stengolv andas lyx och klass och stil. Märk väl att alla dessa slags golv går alldeles utmärkt att slipa om, och om och om igen. huvudsaken är att det finns åtminstone 2,5 centimeter av golvet så att golvsliparen har lite att slipa.

När man väljer att slipa om ett golv

Är det så att du väljer att slipa om golvet i stället för att bara slita-slänga-och-köpa nytt, är du med och bidrar till en bättre miljö. Vi bör alla mer och mer återanvända och återvinna det som redan finns. Genom att slipa om golvet ser man till att det kommer fram en helt ny yta på golvet. Det innebär att man bör behandla det antingen med lack, hårdvax, bets, olja eller färg när man har slipat om det. Även ett stengolv behöver en efterbehandling när man har slipat om det.

Trägolv är snyggast

Ska man välja mellan olika material som både håller länge, som är snygga och som känns mjuka och behagliga att gå på, finns det inget som slår trägolv. De är hållbara, snygga och mjuka att gå på. Vill man bevara ett vackert trägolv, kan man alltid skaffa en heltäckande matta. Den måste man inte limma fast i golvet, vilket förstör det. Det räcker med att lägga mattan direkt på golvet och spika fast vägglister som håller mattan på plats.

Ska du slipa om i Göteborg?

Om det är så att du behöver hantverkare i Göteborg för golvslipningen, kan du googla ”golvslipning Göteborg” för att hitta hantverkare som erbjuder de slags tjänsterna. Välj en hantverkarfirma med utbildade och certifierade, som är erfarna och som är pålitliga, bör du alltid ta referenser, förutom offert när du tar kontakt med dem. Kontrollerar du referenserna lär du hitta en bra hantverkarfirma som du troligen kan lita på.