Bygglovsritningar som skall in

Det räcker inte med att ha hittat den rätta tomten och en bra byggfirma. Först måste man få ihop de korrekta bygglovsritningarna som man skall skicka in till kommunen för godkännande.

Drömmar och visioner är fantastiska och nödvändiga inslag i vardagen och gör att tillvaron utvecklas. Gammalt ersätts av nytt och glömda eller outnyttjade områden upptäcks och kanske blir till vackra, uppskattade bostadsområden. Det gäller bara att upptäcka möjligheterna och sedan göra något åt det. Men det finns en del att ta tag i.

Altan eller radhuslänga – båda behöver bygglovsritningar

Oavsett hur stora visioner man har så är det en lång väg till färdigt bygge. Det första man måste göra är att kolla att man får bygga det man tänkt. Då skall en hel del papper och ritningar in först och inte vilka ritningar som helst. Här duger inte bilden som ritades ner på en servett under en inspirerande middag där drömmar och visioner föddes. Bygglovsritningar måste vara fackmannamässigt gjorda, inscannade och ritade på vitt papper med svart penna.

En altan kanske inte är så avancerad, men det skall ändå till det grundläggande ihop med tomtkarta, situationsplan och avstånd till tomtgräns. Byggnader och hus som man skall bo i kräver mer både av den som bygger och den som ansöker om bygglov. Då är det bra att få hjälp av någon som vant kan sammanställa och tillverka det som krävs. Det finns företag som åtar sig att ta hand om hela processen och som dessutom skickar in ansökan till kommunen.