Vilka företag slipar betonggolv i Stockholm?

Om du är bosatt i Stockholm och vill få ditt betonggolv slipat finns flera företag att kontakta. Eller ska du göra det själv genom att hyra maskinerna?

Borrning och håltagning

Företag som arbetar med håltagning och borrning erbjuder ofta även tjänsten att slipa betonggolv. Detta beror på att de har de maskiner som krävs för att hantera betongen oavsett om det handlar om att riva och borra eller slipa och återställa. De kan därmed genomföra allt från mer avancerad golvsanering till att slipa golven. Dessa företag anlitas främst av företag.

Företag inom slipning och golvvård

De flesta som vill få golv slipade vänder sig till företag som nästan uteslutande arbetar med golvslipning. Det kan då handla om slipning av parkettgolv och andra trägolv till plastgolv och betonggolv. Företagen anlitas både av privatpersoner och företag som vill fräscha upp sina golv och få dem bättre både utifrån funktion och estetik.

Kostnad: Kontakta ett par golvslipningsföretag i Stockholm och be om offert. Det vanligaste är att de tittar på ditt golv utan kostnad och därefter ger offert. Här är ett företag med slipning av betonggolv som specialitet: rivningsfirmastockholm.se

Större städföretag

Många förknippar inte städföretag med slipning av golv men flera större städföretag i Stockholm har denna tjänst. Detta inte minst när det handlar om att de har större utrustning så som ångtvättsmaskiner (för golvmattor) och liknande.

Hyr maskiner och spar pengar

Vill du slipa dina betonggolv själv kan du spara en hel del. Men det du slipper lägga ut i pengar får du lägga ner i tid. För räkna med att det tar längre tid än vad du tror…

Att hyra slipmaskiner kan kosta från några hundra per dag till upp mot tusenlappen. Detta helt beroende på maskinerna storlek och dess funktioner. Många gånger kan det även behövas hyras flera maskiner så som kantslip och golvslip.

Ta kort på betonggolvet från flera olika vinklar och ta med dig dessa till de som hyr ut maskiner. Därmed kan de tydligt avgöra vilka maskiner du bör välja. Det kan även vara en fördel att du uppskattar hur många kvadratmeter betong som ska slipas för att därigenom både avgöra storlek på betongslipen och hur många dagar som arbetet förväntas ta.

Vilket företag bör anlitas?

Det går alltså att anlita företag från flera olika branscher för att slipa betonggolv. Vilka man bör kontakta beror delvis på kompetens och behov av annan hjälp. Ska exempelvis betonggolvet byggas om kan det vara enkelt att anlita ett företag som även kan genomföra denna ombyggnation. Har du saneringsföretag som brukar sanera på ert företag kanske de även har kompetensen inom att slipa betong osv.