Slipp vattenproblem med dränering

För att inte råka ut för vatten- och fuktproblem så bör man alltid se till att ha en väl utförd dränering som leder bort vatten från huset. Den bör utföras av en erfaren markarbetare.

En dränering ska alltid utföras på den tomt där ett nytt hus ska byggas, men ibland kan det också vara aktuellt att dränera marken kring ett redan befintligt hus. Om man upptäcker att det är mycket fukt i huset eller i källaren så kan det vara en bra idé att dränera om i marken. Är man boende i Gästrikland så kan man ta hjälp med dränering i Gävle och man slipper vara orolig över vatten som kan leta sig in i huset.

Har man mycket fukt i källaren så kan man också testa att ställa in en avfuktare där och se om det blir bättre. Detta kan vara en lösning men oftast bara en tillfällig lösning tyvärr. För att bli av med fukten permanent så måste man gå till botten med problemet.

Dränera huset

När man ska dränera huset så gräver man upp marken för att lägga ned rör och ett dräneringsgrus för att sedan fylla på med jord. Dräneringsgruset och rören är det som leder bort vattnet och man slipper få in det i huset.

Man ska också se till att dränera huset upptill. För att göra det behövs det bra hängrännor som leder bort vatten som annars kan rinna in i huset. Med rätt dränering så kan man känna sig trygg.