Skippa aldrig taksäkerhet i Stockholm

Att rengöra takrännorna, att rengöra takplattorna eller bara det att göra en årlig kontroll. Sätt alltid taksäkerhet främst för din byggnad i Stockholm.

Det sker många skador varje år relaterade till bristande taksäkerhet. Det är farligt och inte alltid så roligt som det verkar. Så oavsett om ni som företag letar efter någon som kan kontrollera ert tak, eller om du som privatperson behöver hjälp att rengöra takplattor eller installera taksäkerhet, så anlita proffsen.

Det kan rädda liv om ni låter de anställda på ert företag gå igenom en fallskyddsutbildning. Ni som jobbar på högre höjder kommer att ha stor nytta av att gå igenom en sådan utbildning. Inte bara cheferna behöver veta, utan även arbetarna. Så se till att göra det grundligt, och jobba säkrare.

Taksäkerhet vid rengöring av tak

Det är lätt hänt att tänka att man bara ska kontrollera lite snabbt, man skyndar sig och sedan faller man. Det är jätteviktigt att hålla koll på sitt tak. Till exempel så kan ett tak som samlar på sig mossa och annat skräp snart börja samla på vatten som i sin tur kan leda till fuktskador. Men även om det är viktigt att kontrollera taket, så gör ingenting förhastat.

Sätt alltid taksäkerheten först på alla listor och se till att alltid hålla all utrustning i gott skick. Rep som används i alla väder behöver bytas ut med jämna mellanrum, även om de aldrig har varit med om en olycka. Hakar och karbinkrokar behöver kontrolleras innan varje användning.