När behöver man en plattsättare?

Med en plattsättares hjälp får du snyggt lagda golv eller väggar. De är specialister inom kakel och klinker. Vare sig det är inomhus, utomhus eller i simhallen tar de sig gärna an jobben.

Kakel och klinker passar perfekt på olika ytor, framförallt våtrum används de i. De är väldigt praktiska då man enkelt torkar upp vatten som kommit på golvet. Det går även att ha golvvärme undertill om man önskar det. Ska man ha det till utomhusbruk tål det även frost.

Kakel och klinker är ett fint och praktiskt material som blir mer och mer populärt. Ska man lägga det kan man behöva anlita en plattsättare. Med deras hjälp får man ett fint resultat. Det går att variera både i färg och mönster, något plattsättare är duktiga på. Är du osäker på hur du vill ha det kan de hjälpa till med tips och råd.

Om man vill arbeta som plattsättare

För att bli plattsättare behöver man gå en utbildning som finns på Bygg- och anläggningsprogrammet inom gymnasieskolan. Då inriktar man sig på husbyggen. Man kan även i vuxen ålder påbörja den utbildningen om man önskar. När utbildningen är klar behöver man gå som lärling hos ett företag i cirka 1,5 år. För att jobba som plattsättare behöver man ha en känsla för precision och ha tålamod, man behöver även vara kreativ. Lönen är varierande från företag till företag, under tiden man är lärling får man en lärlingslön. Efter det ligger den ofta mellan 28 000 – 30 000 kronor i månaden. Läs vidare om plattsättare på denna sida: plattsättareistockholm.se