Målare på fritiden i Göteborg

Måla några väggar, hur svårt kan det vara? Betydligt svårare än man tror. Det kan en målare i Göteborg vittna om efter att ha fått rädda många projekt.

Hallen skulle få lite ny färg och Anders hade köpt hem allt som behövdes för att kunna börja jobba. Det var första gången, så han hade läst på noga för att inte missa något viktigt. Därför skulle han nu börja med att använda den inköpta maskeringstejpen. Den skulle sättas upp för att skydda lister. Dessutom skulle papp läggas på golvet.

Efter det hade han spacklat där väggen hade fått hål efter spikar och när det torkat putsades spacklet ner. Man ville inte att det skulle bli fula märken på väggen. När allt var klart tog han kväll. Han kände sig nöjd och trots att det varit jobbigt såg han fram emot att börja måla.

Målare kan bättre

Den första väggen var riktigt kul, sedan började det ta emot. Det var pilligt att måla längs tak och golv. Till sist var han klar och väntade tills det torkat med att ta bort tejpen. Det skulle han inte ha gjort, för färgen hade torkat och när tejpen drogs av följde färgen med.

Resultatet blev inte som han sett framför sig. Kanterna var inte så raka som han önskat och platserna han putsat på syntes tydligt. Det här dög inte konstaterade han och tog fram mobilen för att ringa en målare i Göteborg för att få allt omgjort. Men han hade lärt sig något. Vissa saker var bästa att lämna till proffsen.