Golvslipning för ett finare golv

Det är nu möjligt att få ett nytt golv utan att faktiskt köpa ett. Hur bra låter inte det? Med hjälp av en golvslipning tar du bort den gamla ytan och får möjlighet att göra det enligt din smak.

En golvslipning är precis som det låter. Du slipar bort övre golvet. Det ger stora möjligheter att göra så. Med en golvslip kan man även ta bort repor och djupa sprickor. Hur djupt man slipar är beroende på hur djupa reporna och sprickorna är. Många vill bevara det golv man redan har, för det är både billigare och snällare mot miljön att återanvända samma. Det finns många möjligheter när man gör en golvslipning, det nya golvet ska behandlas och då kan man även välja att lägga in en träfärg. Att golvet får rätt behandling är viktigt, denna efterbehandling skyddar golvet från smuts, fukt och annat som kan hamna på golvet.

Ta hjälp av en golvslipare

Detta går att göra själv hemma. Dock är det svårt, och har man inte gjort det innan eller kan få hjälp av någon som gjort det tidigare bör man ta hjälp av en golvslipare. Man ska både handskas med en maskin som man måste hyra eller köpa in, sedan ska man även ha koll på hur djupt man ska slipa, samt att golvet slipas jämnt. Detta är inte helt enkelt och har du ingen tidigare erfarenhet är det rätt val att anlita någon som kan göra det åt dig. Då slipper du även fixa golvslipen.