Därför ska du slipa betonggolv

Många undrar varför man egentligen bör slipa betonggolv. Räcker det inte att bara gjuta golvet i betong och eventuellt behandla det på något snyggt sätt?

Få saker ger ett hem sådan karaktär som ett riktigt snyggt betonggolv. Ett hus kan få en helt annan framtoning om man väljer att byta ett mer traditionellt trägolv mot ett golv av betong. En industriell ton som passar bra till nordisk, sval och formsäker design.

Många ställer sig dock frågande till huruvida man måste slipa betonggolv. Behöver golvet verkligen slipas för att det ska vara skönt att gå på? Det korta svaret lyder – ja, det måste slipas. Hur noggrann man än är när man gjuter sitt betonggolv kommer det aldrig bli helt slätt. Även den mest erfarne kommer behöva slipa golvet när det stelnat.

Att slipa betonggolv gör stor skillnad

Ett betonggolv är naturligt strävt. Betongen innehåller små stenar som gör ytan skrovlig och ojämn. Inte något behagligt underlag att sätta fötterna på och definitivt inte det första man vill känna under fotsulorna när man stiger upp ur sängen på morgonen. Denna yta kan även orsaka fula sår om man skulle råka ramla på ett oslipat betonggolv.

När väl betongen slipats, däremot, blir den len som silke. Trots sin hårda och kalla karaktär kan betong behandlas på ett sätt som gör materialet till en fröjd att gå på. Efter en bra slipning är golvet mjukt men behåller ändå sitt avskalade yttre. Dessutom är ett slipat betonggolv ett tåligt golv som klarar många, många år av slitage.

Läs mer på www.slipabetonggolv.se.