Det finns flera saker man kan tänka på för att hålla nere priset på renoveringen. Men det viktigaste bör vara att låta flera byggfirmor se på projektet och därmed få flera offerter som kan ställas mot varandra. Det kräver därmed att man får kontakt med mer än en byggfirma som kan utföra jobbet på Lidingö. Här hittar du dem!

Försäljare av byggmaterial – ofta kontakt med byggfirma

På Lidingö finns ett par butiker som säljer virke, verktyg och tillbehör till de flesta renoveringar. Dit kan man åka för att köpa in allt som behövs för ombyggnationen men även i vissa fall för att få hjälp med den. Det är nämligen vanligt att butiker som säljer detta har samarbete med någon lokal byggfirma.
Kanske vill du renovera vissa delar själv i hemmet men få hjälp med badrum, kök och andra delar där kravet är extra högt på kvalité och kompetens. Då kan du köpa materialet hos butiken och få hjälp med byggnationen av den byggfirma som de samarbetar med.
I många fall kan man redan i butiken fylla i ett enkelt formulär där man anger vilken hjälp som behövs och kontaktinformation. Därefter kommer denna byggfirma att kontakta dig varpå sedan en offert kan utformas.
En fördel med att anlita dessa byggfirmor är att butikerna enbart vill samarbeta med byggfirmor med gott rykte. Skulle många kunder klaga skulle även butiken få dåligt rykte. Detta även om de inte nödvändigtvis behöver ha samma ägare eller ens någon annan kontakt än att just kunderna skickas vidare.

Sök upp byggfirma från Lidingö

Andra vägen att få kontakt med passande byggfirma är att söka efter detta på Google. Även om Lidingö är relativt litet så finns här minst 7 byggfirmor. Detta är i alla fall vad Google Maps anger när man söker efter byggfirma på Lidingö. Projektus är en firma som vi har fått många tips om från nöjda kunder. 
Via Google Maps kan man få fram kontaktuppgifterna snabbt och därmed kontakta dem för offert. Kom ihåg att göra en viss bakgrundskontroll på företaget innan de anlitas. Att de finns med på Google Maps betyder inte mer än att de anmält sig till denna gratistjänst. Det har till och med funnits hantverkare som anmält sig till Google Maps och köpt Google Ads för att sedan utföra ett uselt arbete. När kritiken varit för stor har man bara bytt namn och valt att annonsera under detta.

Sök från Stockholm

Tar arbetet som ska utföras bara ett par timmar är det svårt att få en byggfirma åka till Lidingö från andra delar av Stockholm. Då behöver man helt enkelt söka efter ett lokalt företag som kan ”klämma in” arbetet mellan andra arbeten.
Men är det ett något större projekt (ett par dagars jobb) är det fullt möjligt att fråga om offert från byggfirmor i andra delar av Stockholm. Detta inte minst om det är byggnationsjobb som kan utföras utan större stopp i projektet. På detta sätt kan du få in offerter från flera olika håll vilket i längden bör pressa priset.