I Nacka finns flertalet firmor att välja mellan för den som vill anlita snickare. Ett vanligt sätt att sila de olika aktörerna är att ta referenser och titta på omdömen samt recensioner. Vi har gjort just det sistnämnda, i syftet att ge en överskådlig bild av hur nöjda boende i Nacka egentligen är med deras snickare. Observera att vi inte nämner några firmanamn, utan syftet är endast att ge en bild av kundnöjdheten i kommunen.

Observera också att detta bör tas med en nypa salt. För att få en riktigt bra helhetsbild krävs ett stort underlag av recensioner, något som vi inte helt enkelt inte har tillgång till. De fåtal omdömen och recensioner som finns om snickare i Nacka kan dock ge en fingervisning. Bäst är dock alltid att be om referenser från firman i fråga, innan man faktiskt anlitar dem för att göra ett jobb. Särskilt viktigt blir det om det är ett större projekt som ska göras.

Första firman

Den första firman vi tittar på har ett tiotal recensioner, och alla har gett höga betyg. Faktum är att det enbart är tre stycken som inte har gett högsta betyg (5/5), men ingen har heller gett ett betyg som understiger 4 av 5. Kunderna talar bland annat om att de är pålitliga och noggranna. Många ger också firman ros för att de ger ett trevligt bemötande och tar sig an projekten med engagemang.

Det är många olika typer av uppdrag som kunderna har anlitat firman för. Det handlar till exempel om att bygga hiss, ombyggnad av lägenhet, nya fritidshus och utbyggnad. Faktum är att det är ganska svårt att hitta en recension som är negativ. Det närmsta vi kommer är en kund som säger att det blev lite rörigt med felleveranser och en del andra problem. Han skriver dock att det löste sig och att såväl bemötande som slutresultat var utmärkt. I princip alla skulle kunna rekommendera det här företaget till någon som söker en snickare i Nacka.

Andra firman

Den andra firman har lite mer blandande omdömen. En recensent skriver att han är ”mycket nöjd” och beskriver hur processen fortgick på ett mycket smidigt sätt. Uppdraget var ett nytt kök och kunderna bjöd till och med snickaren på restaurang för att jobbet utfördes på ett sådant bra sätt.

Det är dock inte bara guld och gröna skogar för den här snickaren. En annan signatur skriver om hur han känner sig lurad. Firman hade anlitat en underleverantör för elen, och fick en nota som vida översteg det som hade förväntats. Vidare klagar han på att de lägger på flera hundra procent på materialkostnader. Han nämner diverse tillbehör och utrustning som blev betydligt dyrare på löpande räkning, än om man själv skulle köpa den i detaljhandeln.

Övriga firmor

Övriga snickare i Nacka har ett mycket litet underlag att ta del av. På de få omdömen som finns har blandande kommentarer getts. En del har fått maxbetyg, exempelvis snickarenacka.com/ – en del har fått en av fem.